Szybkie przepisy to najlepsze przepisy. Tortillowy trik opanował ostatnio całego instagrama. Jako, że jestem fanem wszystkich nowości kulinarnych i lubię prostotę w kuchni – nie mogłam się powstrzymać przed zrobieniem swojej wersji tego przepisu.

U mnie propozycja na śniadanie lub brunch. Sycąca tortilla z jajecznicą, guacamole i pieczarkami. Smak podkreśla świeża rukola. Oczywiście to jest tylko porozycja i w środek można wkomponować praktycznie wszystko. Nie ukrywam, że dodatek pieczarek był po prostu wynikiem tego, że zostało mi kilka sztuk w lodówce. A że jestem za tym, by nie marnować żadnych resztek jedzenia – kilkudniowe pieczarki trafiły na patelnię a potem do tortilli.

Nagrałam też szybki tutorial z tym jak zawijać tortillę. Jeżeli chcesz być na bieżąco ze zdrowymi inspiracjami kulinarnymi – śledź mnie na instagramie 🙂

Przepis na tortillę śniadaniową

Po szybkim tutorialu zapraszam Cię na pełen przepis, który możesz zapisać na swoim pintereście albo wydrukować

instagramowa tortilla śniadaniowa

Instagramowa tortilla śniadaniowa

Prep Time 20 mins
Course Appetizer
Servings 1 porcja

Ingredients
  

  • 0.5 sztuki dojrzałego awokado
  • 2 sztuki jajek
  • 4 sztuki pieczarek portobello
  • 1 garść rukoli
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • przyprawy

Instructions
 

  • Ugnieć widelcem awokado z sokiem z cytryny i przyprawami, tworząc guacamole
  • Na rozgrzanej patelnii z odrobiną oliwy z oliwek podsmaż pokrojone pieczarki
  • Z jajek usmaż jajecznicę na małym ogniu
  • Tortillę przekrój, składniki ułóż po kolej w czterech strefach, zwiń i podpiecz w opiekaczu lub na suchej patelnii

Dodaj komentarz

Recipe Rating